Modernizacja części restauracyjno-hotelowej w zamku bytowskim


W Bytowie podpisano umowę na realizację drugiego etapu modernizacji części restauracyjno-hotelowej bytowskiego zamku. Inwestycja, w którą zaangażowane jest konsorcjum firm budowlanych, ma na celu poprawę standardu i komfortu pobytu gości. Całkowity koszt projektu wynosi prawie 3,9 miliona złotych. Prace mają zostać zakończone do maja 2025 roku.

Wybrani wykonawcy, Przedsiębiorstwo Budowlane TROBUD oraz Przedsiębiorstwo Budowlane TURZYŃSKI, rozpoczną prace, które obejmą szczegółowe wykończenia w hotelowej części zamku. Zakres prac obejmuje m.in. instalację nowych posadzek, wykładzin oraz okładzin ściennych w pokojach, korytarzach i łazienkach, co znacząco wpłynie na estetykę wnętrz. Dodatkowo w planach jest biały montaż, który związany jest z nowymi instalacjami i elementami wyposażenia łazienkowego.

Realizacja projektu to ważny krok w kierunku podniesienia atrakcyjności turystycznej zamku, co powinno przyciągnąć jeszcze większą liczbę odwiedzających. Modernizacja zostanie przeprowadzona z myślą o gościach, którzy będą mieli szansę cieszyć się wyższym standardem usług. Oczekiwany termin zakończenia prac w maju 2025 roku daje możliwość zrealizowania wszelkich planowanych zamierzeń w zakresie podnoszenia standardów tego historycznego obiektu.

Źródło: Urząd Miasta Bytów


Oceń: Modernizacja części restauracyjno-hotelowej w zamku bytowskim

Średnia ocena:4.46 Liczba ocen:24


Zobacz Także